LEÍRÁS ADATLAPOK
Projektolaj

Univerzális, színtelen olaj, amely módosított természetes gyantából készül minden típusú fafelület, akár fürdőszobai, akár kerti fabútorok fafelületének kezelésére és ápolására. Magas felszívódási képessége miatt ideális ecsettel, festékhengerrel, vagy festékszóróval való alkalmazáshoz. A projektolaj belülről szárad meg és egyenletes védelmet biztosít. A felületet ez rendkívül ellenállóvá,( foltokkal szemben is) vízlepergetővé, páraáteresztővé teszi. Nedvesség- szabályozó hatása is van. 

A színtelen változaton kívül elérhető még hétféle ( UV sugárzásnak ellenálló) szín. Ezek egymással keverhetőek , és bevonhatók speciális OLI-AQUA vízbázisú lakkokkal.

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. 80/10/120 as csiszolópapírral kell a felületet megcsiszolni.( Attól függően, hogy milyen durvaságú felületet szeretnénk.) 
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. A rétegenkénti anyagigény tölgy esetében 30 g/m2, más nagy felszívóképességű fafajták esetén 60 g/m2. Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel,simítólapáttal vagy festékhengerrel. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20-30 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon. ha szükséges öntsön még olajat azokra a területekre, ahol a felület gyorsabban szívta fel az olajat. Ezután dörzsölje be ecsettel, vagy pamut törlőruhával, amíg a felület telítődik és száraznak tűnik. Végül törölje vissza a felületet pamut ronggyal, vagy nagyobb felületekről egy gumibetétes törlővel.
4.6-8 órás száradás után végezzen egy végső fényezést egy pamut törlőruhával vagy fehér párnás csiszológéppel.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően a felület 2-3 nap múlva használható.Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

Színminta
Adatlap
Kiszerelés: 1 Liter (5290 HUF), 3 Liter (14800 HUF), 10 Liter (44540 HUF)
Keményviasz-olaj

Bútorra, padlóra, beltéri fa és parafa felületekre. A termék az olaj és a viasz egy különleges kombinációja belső fafelületek félszíni kezelésére. Míg az olaj mélyen beivódik a fába,
a viasz a fafelületen marad selyemfényt eredményezve, amelyet polírozással tovább fokozhatunk. Az így kezelt felületet könnyű tisztítani, ellenáll a szennyeződéseknek és a nedvességnek anélkül, hogy eltömítené a fa pólusait.Így a fa továbbra is szellőzik. 

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. 80/10/120 as csiszolópapírral kell a felületet megcsiszolni.( Attól függően, hogy milyen durvaságú felületet szeretnénk.) Fapadlók kezelésénél ajánljuk , hogy a rések OLI réskitöltővel legyenek kitöltve, és a forgácsok legyenek eltávolítva a végső csiszolás előtt.
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. (kb. 30-40 gr/ m2) Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel,simítólapáttal vagy festékhengerrel. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20-30 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon. Ezután a felületet ronggyal, vagy gépi felhordás esetén vlies-szel kell visszatörölni.
4.6-8 órás száradás után ismételje meg a 2. és 3. pontban leírtakat.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően a felület 2-3 nap múlva használható.Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől..

Színminta
Adatlap
Kiszerelés: 1 Liter (6650 HUF), 3 Liter (19100 HUF)
HS SZÍNEZETT KEMÉNYOLAJ

Rendkívül ellenálló, nagy igénybevételnek kitett felületek, fa parketta és fapadlók színezett, de kopásálló kezelésére. Az OLI-NATURA HS színes olaj egy színezett, mélyen felszívódó,magas szárazanyag-tartalmú olaj,amely módosított természetes gyantából és gyorsan száradó olajból készül. Új fapadlók és bármilyen, természetes felújítást igénylő faanyag kezelésére és színezésére mindössze egyszeri alkalmazással. A mikroméretű, fényét megtartó színezékek beívódnak a fa legfelsőbb rétegeibe és hosszan ellenálló színt biztosítanak a felületnek a nedvességgel és a szennyeződésekkel szemben.A fa továbbra is szellőzik, ami egészséges klímát eredményez a helyiségben.A színárnyalattól függően rusztikus, vagy egzotikus hatás érhető el.Csillogóbb hatásért adjunk hozzá OLI-NATURA HS professzionális olajat. 

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. 80/10/120 as csiszolópapírral kell a felületet megcsiszolni, függetlenül attól,hogy régi vagy új padlónk van. Ez alól kivétel a mész fehér szín, ahol 80-as finomságú dörzspapírral célszerű végezni a csiszolást.
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. A rétegenkénti anyagigény tölgy esetében 20 g/m2, más nagy felszívóképességű fafajták esetén 40 g/m2. Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel,simítólapáttal vagy festékhengerrel. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20-30 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon.Ha szükséges öntsön még olajat azokra a területekre, ahol a felület gyorsabban szívta fel az olajat. Ezután dörzsölje be az olajat pamut törlőruhával, amíg a felület telítődik és száraznak tűnik. Végül távolítsa el a maradékot a felületekről egy gumibetétes törlővel.
4. 4-6 órás száradási idő elteltével végezzen egy végső fényezést egy pamut törlőruhával vagy csiszológéppel.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően a felület 2-3 nap múlva használható.Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

Színminta
Adatlap
Kiszerelés: 1 Liter (8470 HUF), 3 Liter (24095 HUF)
HS PROFI OLAJ

Rendkívül ellenálló, magas szárazanyag-tartalmú olaj magas igénybevételnek kitett fa felületek, fa parketta és fapadlók professzionális kezelésére. Magas arányban tartalmaz finomított növényi olajakat és kiemeli a természetes fa színét. Ezzel az olajjal kezelt felületek antisztatikusak, könnyen tisztíthatók, csúszásmentesek, tartósak és rendkívül ellenállóak a nedvességgel és a háztartási vegyszerekkel szemben. Magas (98%-os)
szárazanyag tartalmának köszönhetően nagy felületen való felhasználása csiszológéppel ajánlott.

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. 80/10/120 as csiszolópapírral kell a felületet megcsiszolni, függetlenül attól,hogy régi vagy új padlónk van. 
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. A rétegenkénti anyagigény tölgy esetében 20 g/m2, más nagy felszívóképességű fafajták esetén 40 g/m2. Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel,simítólapáttal, vagy festékhengerrel. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20-30 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon. Ha szükséges öntsön még olajat azokra a területekre, ahol a felület gyorsabban szívta fel az olajat. Ezután dörzsölje be az olajat pamut törlőruhával, amíg a felület telítődik és száraznak tűnik. Végül távolítsa el a maradékot a felületekről egy gumibetétes törlővel.
4. 1 órás száradási idő elteltével végezzen egy végső fényezést egy pamut törlőruhával vagy fehér párnás csiszológéppel.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően a felület 2-3 nap múlva használható. Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

Színminta
Adatlap
Kiszerelés: 1 Liter (7590 HUF), 3 Liter (21990 HUF)
YACHT ÉS TEAK OLAJ

Az Oli-Natura Yacht és tikfa olaj univerzális, rendkívül hatékony, tartós UV ellenállású olaj kültéri használatra. Különösen kemény-, vagy egzotikus fafajtákhoz éppúgy, mint préselt vagy vákuumimpregnált puhafából készült yacht fedélzetek, verandák,medencék és kerti bútorok időjárásálló kezelésére. Az olaj rendkívül ellenállóvá teszi a felületet és kiemeli a fa természetes színét. A terméket könnyű felhordani, mélyen beivódik. A nap UV sugárzását hatékonyan blokkolja, és megvédi a fa anyagát a szürküléstől. Natúr illetve színezett változatban is kapható (tikfa, ezüstszürke). Oli-Natura színezett Projektolajjal különböző színárnyalatok érhetők el (keverési arány: max 50 %).

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. A már időjárás által megviselt fafelületek esetén elsőként az OLI-NATURA kültéri tisztítóval végzett tisztítást ajánljuk. Ha szükséges, dörzspapírral távolítsuk el a kiálló farostokat, és dörzsöljük végig a durvább felületeket 220-as csiszolópapírral.
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. (kb. 40-80 gr/ m2) Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel a fa erezete mentén. Kezdje a fa keresztmetszeti területén. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon, ezután a felesleges olajat távolítsa el egy pamut ruhával. A már időjárás által megviselt és magas nedvszívó- képességű fafelületek esetén ismételje meg az eljárást.
4.A felület konszolidálása és az időjárás-ellenálló- képesség fokozása érdekében röviden polírozza a felületet egy fehér ruhával.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően az olajjal kezelt felület 1-2 órás száradási idő után porszáraz, 2-3 nap után pedig teljesen megszárad.. Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

Kiszerelés: 1 Liter (6640 HUF), 3 Liter (18600 HUF)
ÁPOLÓ OLAJ

Természetes faápoló olaj az olajjal kezelt fa, parketta és parafa felületek ápolására.A padló ápolását az igénybevétel mértékének megfelelően időről időre el kell végezni OLI-NATURA faápoló olajjal. Egyben ápolja és regenerálja is a padló felületét, kiegyenlíti a padlón keletkezett apróbb felületi sérüléseket. Visszaadja a padló eredeti szépségét és ragyogását. A gyárilag olajozott parketták esetében további nedvesség elleni védelmet biztosít az illesztéseknél és peremrészeknél (alkalmazás előtt kevésbé feltűnő területen érdemes kipróbálni). Az ápolást a teljes vagy akár csak kisebb felületeken is elvégezheti. A színtelen olajjal kezelt felületekhez használjon színtelen OLI-NATURA faápoló olajat, míg a fehér olajjal kezelt felületek ápolásához válassza a fehér OLI-NATURA faápoló olajat!  

Használat:

A durvább szennyeződéseket seprűvel vagy porszívóval távolítsa el! Amennyiben szükséges, mossa fel a padlót a gyártó utasításainak megfelelően OLI-NATURA faápoló szappannal  majd várja meg a padló száradását.

Használat előtt jól rázza fel a flakont!  

a) Teljes felületen végzett ápolás: kb.10-20 g/m² (50-100 m²/l) faápoló olajat szórópisztollyal egyenletesen vékonyan terítsen szét a felületen. Rövid (legfeljebb 10 perc) várakozási idő után fényezze át a felületet  fehér polírozó párnával vagy egytárcsás csiszológéppel. 

b) Kisebb felületen végzett ápolás: fehér polírozó párnát itasson át faápoló olajjal (kb. 10-20 g/m²), majd dörzsölje be vele a felületet. Legfeljebb 10 perc elteltével távolítsa el a felesleget pamut törlőronggyal.

Használatbavétel előtt legalább 12 órán keresztül, de inkább egy egész éjszakán át hagyja száradni. Az első napokban ne mossa fel a felületet.

Figyelmeztetés: Öngyulladás veszélye áll fenn! A faápoló olajjal átitatott rongyokat/polírozó párnákat használat után azonnal ki kell tisztítani, vagy vízben átitatva kell tárolni. A padló felületéről távolítsa el a felesleges faápoló olajat. 

Kiszerelés: 1 Liter (4970 HUF)
FASZAPPAN

Lágy, szappan alapú tisztítószer minden olajjal vagy viasszal kezelt fa, parketta és parafa felület rendszeres ápolására.A partvissal, porszívóval végzett rendszeres takarítás jelenti a legtöbbet a parketta tisztántartása szempontjából. A szennyeződés mértékétől függően igény szerint OLI_NATURA faápoló szappant is használhat a takarítás során. Az átlagos szennyezettségű padlókat havonta legalább egyszer OLI-NATURA faápoló szappannal kell feltörölni. Az erősen igénybevett területeken az OLI-NATURA faápoló szappannal végzett tisztítást hetente legalább egyszer el kell végezni. Ezzel a lágy szappannal gondoskodhat a padló gyors tisztíthatóságáról és ápolásáról.

 Használata:

A durvább szennyeződéseket seprűvel vagy porszívóval távolítsa el!

Használat előtt jól rázza fel a flakont!

10 liter langyos vízhez adjon 50 ml faápoló szappant! Tipp: A makacs foltok eltávolításához tisztán használjon OLI-NATURA faápoló szappant, néhány perc elteltével nedves ronggyal törölje fel a tisztítandó területet.

Ezt követően a szappanos oldattal és felmosó moppal nedvesen törölje át a felületet. 

Kiszerelés: 1 Liter (4795 HUF)
SZÍNEZETT PROJEKT OLAJ

Univerzális, színezett olaj, amely módosított természetes gyantából készül minden típusú fafelület, akár fürdőszobai, akár kerti fabútorok fafelületének kezelésére és ápolására. Magas felszívódási képessége miatt ideális ecsettel, festékhengerrel, vagy festékszóróval való alkalmazáshoz. A projektolaj belülről szárad meg és egyenletes védelmet biztosít. A felületet ez rendkívül ellenállóvá,( foltokkal szemben is) vízlepergetővé, páraáteresztővé teszi. Nedvesség- szabályozó hatása is van. A hétféle ( UV sugárzásnak ellenálló) szín mellet elérhető még színtelen változatban is. Ezek egymással keverhetőek.

Felhasználása: 
1. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, viasz-, és pormentesnek kell lennie. 80/10/120 as csiszolópapírral kell a felületet megcsiszolni.( Attól függően, hogy milyen durvaságú felületet szeretnénk.) Ez alól kivétel a mészfehér szín, ahol 80-as csiszolópapír a javasolt.
2. Jól rázza fel a terméket, és óvatosan öntse a felszínre. A rétegenkénti anyagigény tölgy esetében 30 g/m2, más nagy felszívóképességű fafajták esetén 60 g/m2. Ezután terítse szét egyenletesen, vékony rétegben ecsettel,simítólapáttal vagy festékhengerrel. Nagy felületekre mindig szakaszokban vigye fel.
3. 20-30 percig engedje, hogy az olaj felszívódjon. ha szükséges öntsön még olajat azokra a területekre, ahol a felület gyorsabban szívta fel az olajat. Ezután dörzsölje be ecsettel, vagy pamut törlőruhával, amíg a felület telítődik és száraznak tűnik. Végül törölje vissza a felületet pamut ronggyal, vagy nagyobb felületekről egy gumibetétes törlővel.
4.6-8 órás száradás után végezzen egy végső fényezést egy pamut törlőruhával vagy fehér párnás csiszológéppel.
5. A levegő páratartalmától és a hőmérséklettől függően a felület 2-3 nap múlva használható.Ez idő alatt a felületet óvni kell a nedvességtől.

Színminta
Adatlap
Kiszerelés: 1 Liter (5955 HUF), 3 Liter (16675 HUF), 10 Liter (51420 HUF)
LAZÚR

Oldószeres, pigmentált vékonylazúr nem mérettartó faszerkezetekhez, mint kerítések, pergolák, faházak. A fa kezelése után az erezet látható marad, ugyanakkor védelmet nyújt a nedvességgel és az UV sugárzás ellen. Hét féle színben kapható, minél sötétebb a szín, annál magasabb az UV védelem. Gombaölőt nem tartalmaz. Felhasználása: Felhasználás előtt jól rázzuk fel. A faanyag kenését ne nedves időben, vagy tűző napon végezzük. A felületnek tisztának, száraznak, zsír-, olaj-, és pormentesnek kell lennie. A gyantás, piszkos, vagy szennyezett felületet nitrohigítóval tisztítsuk meg. A fa szálirányával megegyezően végezzük  a kenést. Ha a felületet kenés után egy ronggyal áttöröljük, fokozhatjuk annak fényességét. Száradási idő: 5 óra. Nyers fánál: Két réteg higítatlan OLI FINISH LAZÚRT használjunk, a rétegek között egy napot hagyjuk száradni. Kezelt felület felújítása: Zárt pórusú festékréteget egészen a fáig le kell csiszolni, majd a kezelést a nyers fánál leírtak alapján elvégezni. A jó állapotban lévő, nyílt pórusú felületet tisztítsuk meg, majd egy-két rétegben OLI FINISH LAZÚRRAL higítatlanul kenjük le. Ha szeretnénk az eredeti színt megtartani, az új réteg lazúrnál válasszunk  egyel világosabb színárnyalatot. A használt ecsetet és rongyot használat után tegyük vízbe (öngyulladás veszélye)!

Kiszerelés: 3 l         I        Kiadósság: 12-20 m²/l         I        ajánlott rétegszám: 1-2

Színminta
Kiszerelés: 3 Liter (8995 HUF)
FAFAJ TULAJDONSÁG VASTAGSÁG (MM) MINŐSÉG NETTÓ ÁR (M3)
TölgyLégszáraz2650I-II. osztály180 000 Ft
Közönséges dióMűszárított50III. osztály200 000 Ft
Erdei fenyőMűszárított2550I. osztály140 000 Ft
HársMűszárított2550I-II. osztály150 000 Ft
TölgyMűszárított2650I-II. osztály230 000 Ft
Bükk (gőzölt)Műszárított50I. osztály150 000 Ft
Közönséges dió (gőzölt)Műszárított50III. osztály277 000 Ft
Kőris (álgesztes)Műszárított2550I-II. osztály200 000 Ft
AkácLégszáraz2550I. osztály142 000 Ft